Haberler

GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

  • 30.05.2024
  • cafer1975
Geredeliler Derneği 4. Olağan Kongresine üyelerimizin ve hemşerilerimizin katılımları ile gerçekleştirdik. Genel Kurula teşrifleri ile Ankara Milletvekili Sayın Orhan YEĞİN, AK Parti Ankara İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Sayın Özgür USLU, Kırıkkale Federasyonu Başkanı Sayın Cemal SERTKAYA, Trabzon Federasyonu Temsilen Sayın Hamza SOYLU, Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Temsilen Sayın Metin KOÇAK, Stratejidt ve Siyaset Bilimci Sayın Mehmet BOZKUŞ, Eski Ger-der Başkanımız Sayın Kemal BİLDİK, Önder Esnaf Koop. Bşk. Yrd. Sayın Mustafa ARSLAN, Meclis üyelerimiz Sayın Sait BÖLÜKBAŞ, Sayın Muhammed ARSLAN, Köy Dernek Başkanlarımız, üyelerimiz ve hemşerilerimiz bizleri onurlandırmışlardır. Programlarından dolayı katılamayan Telgrafları ile Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Seyit SERTÇELİK, Ankara Milletvekili Sayın Lütfiye Selva ÇAM, Ankara Milletvekili Sayın Kurtcan ÇELEBİ kongremize hayırlı olsun ve selamlarını ilettiler. Yine Programlarından dolayı katılamayarak Çiçek gönderen Bolu Milletvekili Sayın Yüksel COŞKUNYÜREK ve Bolu Milletvekili Sayın İsmail AKGÜL’de telefon ile arayarak hemşerilerimize selamlarını ilettiler. Gerek arayarak gerekse mesaj ile gönülden yanımızda olduklarını belirten tüm davetlilere teşekkür ederiz.

Öncelikle bu dönemde üyelerimizden ve yakınlarından, hemşerilerimizden vefat edenler oldu. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabır ve sağlıklı günler nasip etsin. Yine ciğerimizi dağlayan Filistin de şehit olan Müslüman kardeşlerimiz, Ülkemizin bekası için şehit olan güvenlik kuvvetlerimiz ve Depremde vefat eden vatandaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyoruz.
Program İsmail Akça hocamızın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Divan Başkanlığına Sivil Toplumla İlişkiler Ankara İl Müdürlüğü Dernekler masası şefi Hasan DOĞRUGÖREN Divan Başkanı , Av. Hakkı ÖZTÜRK Katip üye ve Av. Şevket ALAKOÇ divana seçilmişlerdir.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden program Geredeliler Derneği Başkanı Cafer ALAGÖZ ün açılış ve faaliyet konuşması ile devam etti. Başkan konuşmasında başlıklar halinde şu konulara değindi.

Kıymetli hemşerilerim, 2015 yılında kurulan Geredeliler derneğimizin 4. olağan genel kurulu vesilesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Mevcut son hali ile 578 resmi üyemiz bulunmaktadır. Toplu mesaj listemizde 18439 Hemşerimizin numarası bulunmaktadır. Bu hemşerilerimizden
13570 kişiye Cenaze mesajı göndermekteyiz.
3708 kişi öğrenci, 1146 kişi ise bugüne kadar turnuvada oyuncu olan Genç oldukları için onlara cenaze mesajı göndermiyoruz sadece bilgilendirme mesajlarını gönderiyoruz.
Yönetim Kurulu üyelerimiz 34 kişiden oluşmaktadır. Sorumluluk alamızda bulunan
Bolu Federasyonuna Delege olarak 10 kişi , Gerede – Önder Spor yönetimine de 10 kişi göndermekteyiz.
• 2022 yılının başında Geredeliler Voleybol Takımını kurduk. Amatörce devam etmekteyiz. Ayda birkaç kez antrenman maçları yapıyor ve Ankara genelinde yapılan Turnuvalarda Geredeliler Derneği olarak sizleri temsil etmeye çalışıyoruz. 2024 yılında Ankara genelinde Filistine Destek adı altında yapılan STK’lar arası Voleybol Turnuvasında Geredeliler Derneği Şampiyon olmuştur. Takımızı tebrik ederiz, meraklı ve bu sporu yapmak isteyen kardeşlerimizi bekleriz. Voleybol takımının başında Yönetim Kurulu üyemiz Nihat KARACA’ya emekleri için teşekkür ederiz.
• Yaklaşık 6 yıldır her kandil gecesinde hemşerilerimizin yoğun olduğu bölgelerdeki ayrı ayrı camilerimizde kandil programları düzenliyoruz. Lokma tatlısı ve şerbet ikram ediyoruz. Geredeli Hocalarımız bu programları hazırlıyor ve sunuyorlar.
• 2020 yılında başlattığımız Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine destek programlarımız her yıl devam ediyor. Bu yıl biraz hayırseverlerimizin desteği düşük olduğu için çok fazla yardım yapamadık. Ama bununla da ilgili daha sağlıklı bir veri tabanı üzerinde çalışma yapmaktayız.
• Düzenli olarak Derneğimizin faaliyetlerini ve tanınırlığı anlamında neler yapabiliriz için yönetim kurulu üyelerimizle her ay düzenli toplantılar yapıyoruz. Yılda en az 1 veya 2 defa Kurucular Kurulu ve Köy Dernek Başkanları ile bir araya gelerek istişareler yapıyoruz. Değerlendirmelerin olumlu olsun olumsuz olsun hepsini dikkate alıyoruz. Proje ekibimizle projeler hazırlıyoruz. Şuan mevcutta 3 adet proje için başvuru yaptık, projeler ile ilgili kurumların onaylaması durumunda inşallah gerçekleştireceğiz.
• Hemşerimiz olan İş Adamlarımızı, Bürokratlarımızı, Milletvekillerimizi, Belediye Başkanlarımızı, Siyasilerimizi, Üyelerimizi bölgemizdeki STK’ları fırsat buldukça ziyaret etmeye çalışıyoruz. Yeni iş yeri açana iş adamalarımıza ve görev değişikliği yapana bürokratlarımızı öğrendikçe ziyaret etmeye çalışıyoruz.
Derneğimize olan ziyaretlerde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz
• Gerede ilçemizde yapılan programlarda Geredeliler Derneği Olarak Ankara’da yaşayan hemşerilerimizi temsil etmeye çalışıyoruz. Bunlar;
Gerede Esentepe Güreş Organizasyonu
Tarihi Gerede Panayırı
Hafızlık Kuran Kurslarımız açılış ve organizasyonları
Gerkav Vakfı Organizasyonları
• Geredeliler Derneği olarak Ankara’da Filistin için yapılan tüm etkinliklerde yer alarak destek vermeye çalıştık. Filistin için kurulan platformun üyesi olarak her zaman destek vermeye çalıştık.
• Ankara’nın en üst kuruluşu olan Başkent Ankara Meclisi’ne kabul edildik, Geredeliler Derneğini Başkent Ankara Meclisinde temsil ediyor ve Ankara’nın gelişimi için görev alıyoruz.

• Bolu Federasyonunda, Geredeliler Derneğini en iyi şekilde temsil ettiğimiz gibi zaman zaman Bolu Federasyonunun organizasyonlarını yapımını da üstlenerek etkinliklerde temsil ettik.
• Hemşerimiz sinema ve film yapımcısı Murat Çeri kardeşimizin “BİR DÜŞ GÖRDÜM” Filminin gala programını düzenledik. Ankara’da vizyona girmesi konusunda çok emeğimiz oldu.
• Seçimlerde görevlere talip olan siyasilere ve muhtarlarımıza destek olmaya çalıştık.
• 2022 yılında 3. Geleneksel Gerede Köyler arası Futbol Turnuvasını 29 köyün katılımı ile başarılı bir şekilde tamamladık.
• Gerede Spor Bal Ligi 6. Grupta Ankara bölgesinde mücadele etti. Ankara’daki her maçında yalnız bırakmamaya çalıştık. Takım ve yöneticilerini maç sonlarında yemek ikram ederek en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. 2022 köyler arası turnuvasında öne çıkan yiğit ceylan kardeşimizi Geredespor’a alınması konusunda karınca kararınca maddi ve manevi destek olamaya çalıştık. Bizleri kırmayarak Yiğit Ceylan’nın takıma kazanılmasında maddi imkan sağlayan Hemşerimiz Murat Kahraman’a teşekkür ederiz.
• Ankara Geredeliler Derneği olarak bir ilki gerçekleştirdik. Ankara’da Dörtdivan Derneği ile organize olarak, Bal Liginde mücadele eden Geredespor ile Bolu amatör kümede mücadele veren Dörtdivanspor iki güzide kulüp için Ankara’da maç organize ettik.
• Boluspor Markasının Ankara’daki Spor okullarını açma yetkisini Geredeliler Derneği olarak aldık. Geçen sene açtığımız spor okulunda şuan 40 civarında öğrencimiz eğitim almaktadır. Bize bu konuda destek olan hemşerilerimize ve Boluspor Kulübü Başkanı Sayın Savaş ABAK’a teşekkür ederiz. Ankara Boluspor Okulları olarak her hafta cumartesi Pazar günü antrenmanlarımız yapılmaktadır.
• Kıymetli hemşerilerim, Çocuklarımız gençlerimiz elimizden kayıp gidiyor, farklı konularda ister sigara olsun, ister uyuşturucu olsun, ister bilgisayar, ister sosyal medya bağımlısı olan çocukları ve bu konuda muzdarip olan aileleri gördükçe içimiz sızlıyor. Çoğu zaman geldiklerinde çaresizlikten kahroluyorum. Bu konuda Hayırsever iş adamlarımıza sosyal projelere destek verme konusunda çok iş düşüyor. Her şey devletten beklenmemelidir.
• Çocuklarımıza, gençlerimize Spor ve eğitim üzerinden ilgilerini çekebilecek aktiviteler üzerinden çalışmalar yapmalıyız. Boluspor Okulları üzerinden Ankara’da U11-U19 arası Tff lisansı yapamıyoruz. Bunun için takım arayışımız vardı.
• Hemşerilerimizin kulüp başkanlığını yaptığı 41 yıllık mazisi bulunan Ankara’da imkanları doğrultusunda başarılara imza atan ÖNDER spor konusunu Kulüp Başkanı Metin Özcan abimizle konuştuk. Geredelilerin Ankara’da bilinirliliğini artırmak gençlerimizin önünü açmak onları yetiştirmek konusundaki hayallerimizden bahsettik. Kendisi ve yönetimi de tereddüt etmeden Mesele Gerede ve Geredeliler Derneği ise gerisi teferruat diyerek Geredeler Derneği ile Önder Spor’un birleşmesini kabul ettiler ve yeni sezona Ankara’da GEREDE – ÖNDER SPOR adıyla amatör 2. Kümede mücadele edeceğiz. Hemşerilerimizin vakit geçireceği futbol adına destekleyebilecekleri Geredelilerin Ankara’da bir futbol takımı oldu, GEREDE ÖNDERSPOR Hayırlı Uğurlu Olsun. Bu konuda bizleri kırmayan Metin Özcan’a teşekkür ederiz.
• Turnuvalarımızda Antrenörlük ve Köy Temsilciliği yapan Bünüş köyünden Hasan Gökşin ve Yukarı Ovacık Köyünden Fatih Birbilen genç kardeşlerimiz yakın zamanda vefat etmişlerdir. Allah rahmet etsin. 2024 yılı Gerede Köyler Arası Futbol Turnuvamızın adını “Gerede Önder Spor Hasan Gökşin ve Fatih Birbilen Gerede Köyler Arası Futbol Turnuvası” olarak yapıyoruz. Detayları sosyal medyadan ve temsilciler Kurulundan paylaşacağız.
• Sayın Milletvekilim ve değerli hazirun, Geçen sene tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşadık 11 ilimizi kapsayan 6 şubat Depremi ile adeta sarsıldık. Milletçe acıyı ta derinlerde hissettik. Devletimi ve milletimiz bütünleşerek bir oldu ve tek yürek oldu. Geredeliler Derneği Olarak 2. Gün Sms listemizde olan 13500 kişi tüm hemşerilerimize mesaj atarak 1 yastık 1 yorgan kampanyası başlattık. Aynı gün Dernek yönetim kurulu arkadaşlarımızla organize olduk görev paylaşımı yaptık. Ben ve yönetimden birkaç arkadaşımızla Yola çıktık. İlgili mercilerle görüşerek bize verilen görev yerinde Kahramanmaraş Elbistanda konumlandık. Yetkili kurumların koordinasyonunda bizde 4 gün ve gece -20 derecelerde görev yaptık. Derneğimiz vesilesi ile 3 Tır su, 2 Tır odun, 1 Tır genel Malzeme, 1 Tır palet , 1 Tır yastık yorgan ve mazot olmak üzere 8 Tır malzemeyi Bölgede AFAD’a teslim ettik. Dağıtımını orada bizzat kendim ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla yaptıktan sonra geri döndük. Hesabımızda kalan 150.000.TL Tek Yürek Kampanyasına AFAD bağışladık. Döndüğümüz de yaklaşık 80 civarında Depremzede aileye barınacakları evler bulduk. Ev eşyaları, Su depoları ve ihtiyaç malzemeleri konusunda yardımcı olamaya çalıştık. Biz Türkiye’yiz, Biz Bir Bütünüz inancımız gereği İnsanı odak yapan bir milletiz hepimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.
• Çok daha fazla ince detaylarımız var ama genel hatları ile 3 yıllık faaliyetlerimiz bu şekildedir.
 Mali durumumuzu olarak da biz kendi kullandığımız beyannamesini verdiğimiz ve denetimi yapılan mali tablomuzu Dernek Programı üzerinden sunmak istiyorum. 2022 – 2023 – 2024 yılları bilançolarının açıklanması ile konuşmasını teşekkür ederek sonlandıran Başkanın sunumu ile Dernek faaliyeti ve Dernek Mali tablosu oy birliği ile ibra edilmiştir.
AK Parti Ankara İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Sayın Özgür USLU yaptığı konuşmada Hemşeri derneklerinin bir şehrin kültürüne kattığı değerden bahsetti. Kendilerinin Geredelilerden gelen her türlü talebi yerine getirmek için gayret edeceklerini belirttiler.
Geredelilerin bir programında yalnız bırakmaya Ankara Milletvekili Sayın Orhan YEĞİN yaptığı konuşmasında Dernek yönetmenin zorluklarından, özellikle büyükşehirlerde herkes bir iş telaşına düşmüşken bu tür gönüllü faaliyetleri yürütecek kişilerin gerçekten bu tür sosyal hizmetleri sevmeleri gerektiğini belirtti. Hemşeri dernekleri ayrı ayrı bir kültürüdür. Türkiye’mizin mozaiğini o şehirde yansıtırlar. Ben anlatılan ve görsellerle desteklenen faaliyetleri dikkatlice dinledim. Tebrik ediyorum. Geredelilerin sayıca çok olması bu kişilere ulaşılması gerçekten takdire şayandır ama derneğe üyeliğin az olması değil daha da bu sayıların çoğaltılması dileğiyle tüm hemşerilerimize selamlarını ilettiler.
Sonrasında Dernek seçimine geçildi. 4. Dönem Yönetim listesinin Sunan Cafer ALAGÖZ dışında bir liste önerilmediğinden Seçime Tek liste ile giren Cafer ALAGÖZ Salondaki üyelerin tamamının oyunu alarak 4. kez Geredeliler Derneğinin Başkanı oldu.
Toplantı Dernek Başkanı Cafer ALAGÖZ’ün Teşekkür Konuşması ile sona erdi.
4. Dönem Geredeliler Derneği Yönetim Kurulu listesi aşağıdaki gibidir.


YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

1

CAFER ALAGÖZ

2

RECEP ARSLAN

3

HAKİ AYDEMİR

4

HULUSİ EVCİMEN

5

MUSTAFA ERBAĞ

6

SEFA YALÇINKAYA

7

HARUN KAHRAMAN

8

EMRAH BALDIRLIOĞLU

9

YILMAZ ÇAKMAK

10

AYHAN TÜRKER

11

RÜŞTÜ DANIŞMAN

12

ERGİN ŞEN

13

İSMAİL BAŞDURAK

14

YAŞAR İMAMOĞLU

15

BURHAN BİRBİLEN

16

MUHAMMED Y. KARAGÖZ

17

SEMİH ÖZÇELİK

 

YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE

1

RESUL ALTUNTAŞ

2

HAKKI ÖZTÜRK

3

ZEKİ ÖZASLAN

4

AYDIN OĞUR

5

RAMAZAN TINMAZ

6

MUSA FİDAN

7

BÜNYAMİN GÜLDEMİR

8

ŞEREF CANKURTARAN

9

CELAL SANCAKTAR

10

SERKAN GÖCÜKOĞLU

11

ADEM ÖZCAN

 

DENETİM KURULU ASİL LİSTE

 

1

KEMALETTİN ÖZÇELİK

2

YÜKSEL AÇIKGÖZ

3

NİHAT KARACA

 

DENETİM KURULU YEDEK LİSTE

1

SELÇUK DAYANÇ

2

NURİ FİDAN

3

SERKAN KAPAN

 

BOLU FEDERASYONU DELEGE ASİL LİSTE

1

FATİH AYDEMİR

2

RECEP ARSLAN

3

ALTUĞ NAZLI

4

MUSTAFA ŞEN

5

HARUN REŞİT BİRBİLEN

 

BOLU FEDERASYONU DELEGE YEDEK LİSTE

1

MUHAMMED ARSLAN

2

HÜSEYİN ARSLAN

3

SEYİT MEHMET LÜLLECİ

4

AHMET ARIK

5

HÜDAYİ AÇIKGÖZ

 

GEREDE-ÖNDER SPOR YÖNETİM LİSTESİ

1

METİN ÖZCAN

2

CAFER ALAGÖZ

3

NECMETTİN ÖZCAN

4

M.EMİN BAŞARAN

5

CİHAN ERCAN

6

MUSTAFA ARSLAN

7

MURAT KAHRAMAN

8

CEMİL ÖZDEMİR

9

İBRAHİM DEMİR

10

ORHAN BİLİŞİK

  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
  • GEREDELİLER DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ